Popcornskalen är den nyttigaste delen av popcornet

Popcornskalen är den nyttigaste delen av popcornet

De flesta har nog undvikit eftersom det är hårt, smaklöst och lätt fastnar i tänderna. Men nu har ny näringsforskning visat att skalen faktiskt är den nyttigaste delen av popcornen, så det är dags att ge popcornskalen mer respekt. Det är en forskningsgrupp från universitetet i Scranton, Pennsylvania, USA som har granskat och analyserat innehållet i många vanliga livsmedel, som choklad, nötter, kaffe och så då.

Popcorn - Bild CC Flickr @bcmom

Popcorn är mer antioxidantrika än grönsaker

Forskningsgruppen kom fram till att popcornskal är fullmatade med , framförallt en grupp av som heter . Det är till och med mer i popcorn än i frukt och grönsaker. har många användningsområden. Bland annat skyddar de mot hjärt- och . Popcorn är därför ett nyttigare snack än man tidigare har trott. Det man ska tänka på är att popcornen som har analyserats i studien är popcorn som är poppade med hjälp av varmluft. Popcorn som är poppade i en gryta på spisen eller i mikron har inte riktigt samma hälofördelar. Dessa popcorn innehåller nämligen nästan dubbelt så mycket kalorier som de varmluftspoppade, vilket gör att popcornens totala nytta som hälsokost inte blir riktigt lika stor som när det gäller de popcorn som är poppade i varmluft. Likaså bör man inte piffa upp popcornen med salt eller smör om man ska dra nytta av de hälsosamma fördelarna.

 

Källa:

https://svt.se/2.108068/1.2752452/utskriftsvanligt_format

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *