17-åring prisas för att ha skapat en cancerdödande nanopartikel

17-åring prisas för att ha skapat en cancerdödande nanopartikel

är bara 17 år, men har redan blivit en världskändis. Detta efter att hon har uppfunnit en som kan döda . Nanopartikeln som har uppfunnit kallas för ”cancerbehandlingens schweiziska armékniv” och med sin upptäckt har hon nyligen vunnit en tävling där priset var hela 100 000 dollar.

Sedan 2009 har Angela Zhang lagt ner över 1000 arbetstimmar med målet inställt på att finna en lösning till en av världens svåraste sjukdomar. Nu har kommit en stor bit på väg mot sitt mål, hon har alltså uppfunnit en nanopartikel, som injiceras med ett preparat vid namn till cancertumören, för att därefter döda cancerstamcellerna.

För sin upptäckt har nu Angela Zhang blivit rejält prisad. Det var det åtråvärda priset $100,000 Grand Prize i den individuella grenen i Siemens Competition som Angela Zhang vann. Det är det trettonde året i rad som Siemens Competition hålls och syftet med tävlingen är att uppmärksamma begåvade elever som är intresserade av vetenskap och forskning.

Angela Zhang är dock inte den yngsta personen som vunnit tävlingen. Förra året var det nämligen en ännu yngre vetenskapsman som stod överst på prispallen. Blott 15 år gamla vann då tävlingens individuella kategori för ett arbete som handlade om hur stjärnor föds.

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *