Antidepressiva läkemedel gav nya hjärnceller

Antidepressiva läkemedel gav nya hjärnceller

Det är genom att aktivera den så kallade som man sett resultat som visar på att nya bildas.

Tidigare har forskning enbart skett med djur men enligt en nyligen genomförd studie på i England har man sett framstående resultat som visar på att intaget av reglerar glukokortikoidreceptorn vilket är ett avgörande för utvecklingen av som sedermera blir till nya hjärnceller.

Forskning har visat att deprimerade personer har ytterst begränsade möjligheter att utveckla nya hjärnceller vilket är en bidragande orsak till de kraftfulla humörsvängningar som kan råda hos någon som är deprimerad.

Med de nya forskningsresultaten man nu har kommit fram till kan man med den nya kunskapen utveckla ännu bättre antidepressiva läkemedel som förhoppningsvis ska leda till bättre och snabbare resultat hos de som är deprimerade.

Glukokortikoidreceptorn är även en viktig del i framtagandet av antiinflammatoriska läkemedel och idag bedrivs en omfattande forskning kring glukokortikoidreceptorn och dess förmåga att reglera livsviktig protein som förhoppningsvis kommer att leda till förbättrade läkemedel inom många olika områden i framtiden.

Källa: Nature.com och Dagens Medicin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *