Apotek Hjärtat släpper Appen Solsäker

Apotek Hjärtat släpper Appen Solsäker

släpper en ny App vid namn . Appen informerar bl.a. om riskerna med alltför intensivt solande samt meddelar även om hur man bäst skyddar sig. Med hjälp av appen kan du välja rätt solskydd utifrån hudtyp och aktuell UV-strålning. Dessutom tipsar appen om fina platser med sol eller skugga över hela landet.

Vi svenskar solar mer än någonsin, såväl utomlands som hemma. En konsekvens har blivit att antalet fall av hudcancer ökar. Utöver brännskador kan oförsiktigt solande även leda till förtida ålderstecken som och rynkig hud. , hudområden som blivit rodnade och skrovliga av solande, blir allt vanligare.

Appen Solsäker kombinerar , geopositionering, aktuellt väder i din omgivning och på utvalda platser i Sverige med information om solskydd och sunda solvanor.

De flesta tål mindre solljus än vad de tror och missar att skydda sig med kläder och tillräckligt med solskyddsmedel. Den nya appen ger vägledning om hur vi på ett klokt sätt ska förhålla oss till solen. Som läkare vill jag särskilt betona klädernas skyddande betydelse, säger Ingrid Synnerstad, docent i hudsjukdomar och överläkare vid .

Appen innehåller fakta om cirka 3 000 platsers sol- respektive skuggläge som användarna kan betygssätta utifrån sin egen upplevelse. Tipsen på ställen kommer bland annat från Apotek Hjärtats egna medarbetare.

Solen är ju både härlig och farlig. Med appen vill vi berätta om solskydd på ett nytt sätt för att nå fler och även yngre människor, säger Fredrik Kullberg, marknadschef på Apotek Hjärtat.

Här kan du ladda hem Appen till din eller :

Solsäker - Apotek Hjärtat

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *