Bakfyllepillret Engov

Bakfyllepillret Engov

Henrik Brandão Jönsson skriver i gårdagens Sydsvenskan om det magiska bakfyllepillret som gör att du helt slipper blir bakfull. För bra för att vara sant eller? tabletterna innehåller bl.a. , och antihistamin men även .

Aluminiumhydroxid Al(OH)innehåller , vilket bidrar till att utveckla sjukdom om den används regelbundet. Aluminiumhydroxid  återfinns även i vissa vacciner  för att höja vaccinets förmåga att stimulera kroppens antikroppsbildning.

skriver om aluminiumhydroxid:

Aluminiumhydroxid har en syraneutraliserande verkan och ingår i receptfria preparat mot halsbränna och sura uppstötningar. Eftersom aluminiumhydroxid verkar förstoppande kombineras det ofta med magnesiumhydroxid, som genom sin laxerande effekt normaliserar tarmfunktionen.

I tarmen binds fosfat till aluminiumjonen, vilket minskar upptaget av fosfat från födan. Detta gör att aluminiumhydroxid kan användas vid behandling av alltför höga fosfathalter i blodet, något som kan ses hos patienter med nedsatt njurfunktion.

Intensiv användning av aluminiumhydroxid under lång tid kan leda till en fosfatbrist, som i förlängningen kan orsaka .

Vissa preparat som innehåller aluminiumhydroxid innehåller även stora mängder natrium och bör därför användas med försiktighet av personer som ordinerats saltfattig kost.

Inte bara bra med Engov alltså. När kommer vi få se pillret i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *