Behandling av ADHD ökar snabbt

Behandling av ADHD ökar snabbt

Efter det att vi på MedicinBloggen samt DN uppmärksammat att behandlingen av ökar så inleder nu ett arbete för att ta fram en vägledning för hur sjukvård och skola bör arbeta för att hjälpa barn och unga.

Mårten Gerle, sakkunnig i psykiatri på Socialstyrelsen säger:

– Eftersom det saknas långtidsstudier på effekten av medicinerna behöver vi ett nationellt register, som gör det möjligt att följa barnen och deras utveckling under många år. Jag anser också att vi kan behöva införa ett regelsystem för hur läkemedlen ska användas.

Mer än 57.000 vuxna och barn får i dagsläget läkemedel mot adhd. Vilket är fyra gånger mer än år 2006, då ungefär 15.000 personer fick adhd-medicin. Ökningen sker i alla åldersgrupper och hos båda könen. Källan är ny statistik från , Nepi.

En kommentar till Behandling av ADHD ökar snabbt

  1. george skriver:

    jag tror det handlar enbart om ekonomi. i annat fall hade man satt i resurser varför sedan 80 talet har autism ökar från 1 barn per 10 000 som nu 1 per 160. Diabetes, ADHD, allergi, bara några av sjukdomar som ökat hos barn. det ger bättre avkastning för läkemedelsföretag och skapar jobb och håller folk drogade och på stabil nivå som inte stör systemet :) en av lgtidsverkan blir livslång beroende av medicinering utan att nånsin bli botad? bästa alternativet att enbart lindra symptom utan att preventera orsaken och inte försöka bota helt, om man tänker ekonomiskt och politikst. ser inget empati och intresse för hälsa hos några läkemedelsföretag. aktien går upp när de sålt mer, vilket är deras mål. blir folk friskare så motarbetar det deras mål och de blir tvungna att varsla folk. så mer diagnoser och mer medicinering och fler vacciner är framtiden antar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *