Behandling av epilepsi och hjärtarytmi med nya metoder

Behandling av epilepsi och hjärtarytmi med nya metoder

Cirka en tredjedel av de personer som lider av och blir inte hjälpta av den medicin som finns att tillgå idag. Dessutom så är de läkemedel som man är hänvisade till fulla av otrevliga bieffekter.

Genom den nya upptäckten skulle man kunna förbättra behandlingen för alla som har dessa sjukdomar, utan biverkningar. Den nya upptäckten handlar om att använda sig av en mekanism i en som man genom olika behandlingar kan få att själv öppna och stänga sin jonkanal genom att tillföra cellen en elektriskt laddad substans, som man bland annat kan finna i fleromättade som exempelvis och .

– Istället för att rulla fram en sten framför dörröppningen, som dagens mediciner gör, kan man säga att vi har hittat hur man kan utnyttja dörrhandtaget för att stänga dörren, säger som är professor i .

Dock är forskningen bara i sin linda och forskarna räknar med att det tar mellan 5 – 20 år innan man har färdiga produkter.

vid  (LiU) presenterar det här forskningsarbetet i sin avhandling, ”Polyunsaturated Fatty Acids Modifying Ion Channel Voltage Gating”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *