Cannabismedicin fördröjer inte sjukdomsförloppet hos MS

Cannabismedicin fördröjer inte sjukdomsförloppet hos MS

På senare tid har patienter som lider av , , kunnat få utskrivet läkemedel som innehåller ämnet , ett ämne som också finns i drogen

Men medicinen har varit omdebatterad. Nu visar en nyligen publicerad studie att medicinen visserligen fungerar som lindring för MS-patienter, men den fördröjer inte sjukdomsförloppet.

Sjukdomen fortsätter framskrida

Det är en undersökning som är genomförd vid som har visat att symptomen vid MS har lindrats när patienterna tar medicinen, men sjukdomen fortsätter ändå framskrida i samma takt som tidigare. I studien har forskare under tre års tid studerat sjukdomsförloppen hos patienter som har blivit behandlade med läkemedel som innehåller THC. Undersökningen är den största som gjorts i Storbritannien inom detta område och det var 500 patienter som deltog i studien.

Bromsar inte sjukdomsförloppet

THC står för och är alltså samma ämne som det aktiva ämnet i cannabis. Tidigare studier har visat att THC-medicinerna ger smärtlindring och minskar spasmer och hos MS-patienter. Även den nya studien visar att patienterna får smärtlindring från medicinen. Däremot kan medicinen inte bromsa sjukdomsförloppet. Sjukdomen har fortsatt att utvecklas i samma takt som den brukar trots intag av medicin.

Inlägg sponsrat av myndigheterna.se

Källa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *