Coca-Cola och Pepsi ändrar recept för att slippa cancervarning

Coca-Cola och Pepsi ändrar recept för att slippa cancervarning

Delstaten Kalifornien i USA la nyligen till karamellfärg 4-methylimidazole till sin lista över produkter som måste varna för cancer om de innehåller denna karamellfärg, enligt lag. Då var Pepsi och Coca-Cola snabba på att ändra sina recept och inkludera en mindre dos för att slippa denna cancervarning.

I dagsläget så måste en person dricka över 1000 burkar om dagen för att nå upp till gränsnivån.

Källa: Guardian

En kommentar till Coca-Cola och Pepsi ändrar recept för att slippa cancervarning

 1. Anna skriver:

  Och hur många burkar var ”man tvungen” att dricka för att nå upp till gränsnivån INNAN de ändrade till en mindre dos av karamellfärg 4-methylimidazole??? Någon som vet det???
  Och vad är skillnaden på sjålva dryckerna Coca cola och Pepsi nu när de ändrat och sänkt mängden, jag menar påverkar det färg, smak, konsistens, eller vad? Annars kan man ju undra VARFÖR de inte hade lägre dos av detta färgämne från första början!!!???
  – En fråga till: Är det någon som vet om det kommit några av dessa cola/pepsi partier till Sverige ännu??? Vore intressant och prova om man märker NÅGON skillnad på något sätt överhuvudtaget… Och om det kommer stå att de har minskat på den dosen, eller om de bara ser ut so vanligt. (om det nu nånsin är någon som läser dessa inlägg, har skrivit massor av
  kommentarer under div nyheter som kommer upp på medicinbloggen, men ALDRIG sett någon skriva / svara/ kommentera under … Vore ju intressant om fler människor hade funderingar/fakta/synpunkter eller ”bara kommentarer”.

  Med varma hälsningar,
  Anna Undebeck

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *