Exakta diagnoser på bröstcancer med hjälp av datorer

Exakta diagnoser på bröstcancer med hjälp av datorer

Man har i alla tider använt sig av det mänskliga ögat för att granska vävnadsprover i samband med att diagnoser för ställs fram till nu då man genom ett nytt datorsystem har möjlighet att kunna ställa än mer exakta diagnoser än vad läkare kunnat göra tidigare.

Det nya datorsystemet, som är framtaget vid Stanford University och kallas för , har man upptäckt klarar av att både ställa mer exakta diagnoser och prognoser för patienter men även lyckas upptäcka och identifiera hittills tidigare oupptäckta som inte varit möjligt att se med hjälp av mikroskop.

Datorsystemet lagrar varje och kan därmed snabbt lära sig att upptäcka skillnader och utvärdera utfall genom att jämföra med ett stort antal lagrade vävnadsprover och därmed även kunna ge läkarna en större förståelse för bröstcancer och dess utveckling.

Man tror även att datorsystemet i framtiden på ett tidigt stadium ska kunna förutsäga och bedöma olika prognoser och även kunna kalkylera effekterna av olika behandlingar av tumörer.

Redan nu har datorsystemet C-Path räddat livet på otaliga människor genom dennes upptäckt av tidigare okända strukturer i vävnader som har inneburit att patienter har kunnat behandlas i god tid.

Källa: http://www.extremetech.com/extreme/104407-computer-more-accurate-than-human-doctor-at-breast-cancer-diagnosis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *