Falsk läkare skrev ut narkotikaklassat Oxynorm

Falsk läkare skrev ut narkotikaklassat Oxynorm

En har lyckades lura till sig stora mängder av det narkotikaklassade läkemedlet från ett apotek på .

Tillsammans med medhjälpare har mannen använt sig av en förskrivande läkares koder för att sedan lämna in en beställning till apoteket. Några dagar sedan ringer en man upp apoteket och uppger sig för att vara . Han är inte i tjänst men säger att den kund som beställt läkemedlen har akut behov och att de ska lämnas ut. Han lovar dessutom att recept skall komma in nästkommande dag. Han lämnar ett mobiltelefonnummer som apoteket kontrollringer till.

I sällskap av en medhjälpare dyker patienten upp senare samma dag och legitimerar sig. En del av receptet – 15 förpackningar med injektioner samt 250 milligram lösning av det narkotikaklassade preparatet Oxynorm – lämnas ut. Kvinnan kommer sedan tillbaka nästa dag och hämtar resten.

- anmälan som gjorts till . Brister som har identifierats är bl.a. utebliven legitimationskontroll när kvinnan kom tillbaka. När receptet sedan aldrig dök upp kontaktade personalen på apoteket den falska läkaren som lovade att skicka in det.

Polisen utreder nu händelsen och har vissa spår att gå på. Socialstyrelsen granskar samtidigt hur apotekspersonalen hanterat ärendet.

NamnInfo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *