Företag tävlar om att ta fram läkemedel mot hepatit C

Företag tävlar om att ta fram läkemedel mot hepatit C

Flertalet företag är nu i slutfasen av sin utveckling av ett läkemedel mot . På konferensen Annual meeting of the American Associaton for the Study of Liver Diseases, AASLD, i Boston, USA, där flera av de stora läkemedelsbolagen är med och presenterar sina framsteg mot .

Och det var bara ett år sedan  biotech-företaget presenterade sin fas II-data från sin läkemedelskandidat , sofosbuvir. Upptäckten innebar ett stort genombrott inom hepatitfältet eftersom det var det första steget mot en behandling som inte behövde kombineras med .

En kommentar till Företag tävlar om att ta fram läkemedel mot hepatit C

  1. Anna skriver:

    Jaa- det vore ju OERHÖRT bra om det kom en behandling som inte var så svår att gå igenom.
    Har MASSVIS med vänner som lever med Hep-C och flera av dem har verkligen försökt fullfölja den behandling som i nuläget finns i sverige- men tyvärr har de ej klarat det. Pga av bla stora sömnproblem, håravfall, svåra depressioner,ja de har alla mått HELT FRUKTANSVÄRT under sina behandlingar tills de ej orkat längre :( Men även om det kommer en behandling som ej behöver kombineras med interferon, och som gör att behandlingen blirMYCKET MYCKET mer lindrig för de tidigare hemska biverkningarna- så har jag på känn att det lär ta många år innan den är är färdig att användas på Hep-C patienter här i sverige, och många av dem har säkerligen redan gått bort innan detta kan bli aktuellt :(
    Jag hoppas jag har fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *