Gratis klamydiatest via internet

Gratis klamydiatest via internet

Visste du att om du är äldre än 15 år och folkbokförd i Stockholms län så kan du beställa hem ett gratis via Internet?

Från Vårdguiden hur går till:

Provtagningen innebär för män ett urinprov och för kvinnor ett urinprov och ett enkelt slidprov med bomullspinne. Du tar provet själv enligt instruktionerna som följer med testet och skickar sedan in det för analys. Det bör ha gått minst en vecka mellan misstänkt smittotillfälle och provtagning. Kvinnor kan göra klamydiatestet även under menstruationen.

Det är lika säkert att testa sig hemma som att testa sig på en mottagning. All hantering av beställningar, personuppgifter och provsvar uppfyller vårdens krav på säkerhet och sekretess.

Om du tar någon form av antibiotika kan det göra att testresultatet inte är helt tillförlitligt. I så fall bör du kontakta en mottagning enligt nedan.

orsakas av bakterier som kan finnas i urinröret och slidan och ibland även i , svalget eller ögonen. Klamydiatestet som du beställer hem och gör på egen hand omfattar endast urinprov och slidprov och kan därför inte visa på smitta i exempelvis svalg eller ändtarm. Om du har haft oskyddat eller och vill vara på den säkra sidan ska du i stället testa dig på en mottagning, där man kan ta prov från flera ställen på kroppen.

Kontakta även en mottagning om du har haft oskyddat sex och vill testa dig för andra könssjukdomar än klamydia. Det är alltid bättre att testa sig en gång för mycket än en gång för lite.

Observera att om du har blivit kan du inte testa dig själv, utan du måste testa dig på en vårdmottagning.

För utförligare instruktioner ser Vårdguiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *