Influensakoll – nytt system som ska kartlägga influensa

Influensakoll – nytt system som ska kartlägga influensa

Nu uppmanas alla svenskar att rapportera in sina eventuella till den nya sajten Influensakoll. Den nya sajten är resultatet av ett samarbete mellan , SMI och , KI. Med hjälp av sajten är det tänkt att forskare ska kunna följa hur influensan sprider sig i landet.

Logga in och rapportera sina symptom

Nu närmar sig årets och snart kommer många svenskar att börja känna av snuvan och febern. Då är det dags att gå in på nätet och beskriva sina symptom på Influensakoll. Man måste själv anmäla sig till sajten och när man väl gjort det får man ett mejl varje fredag där man får frågor om hur man har mått under den gångna veckan.

Influensakoll  ger en bra ögonblicksbild

Influensakoll är inget heltäckande system, eftersom det inte tas några prover. Men systemet kommer ändå att ge en bra helhetsbild av influensans spridning runt om i landet. Syftet med systemet är att forskare ska kunna ta reda på hur influensa sprider sig och hur utbredningen ser ut bland befolkningen. Tanken är att man ska kunna bli bättre på att förutsäga när och hur influensan sprider sig i Sverige. På så sätt kan samhället bli mer förberett inför kommande .

Besök även säkerhetsskåp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *