Kvinna dog av förgiftade oliver

Kvinna dog av förgiftade oliver

I Helsingfors dog en kvinna efter att ha ätit förgiftade oliver rapporterar Vasabladet. Oliverna innehöll ett mycket giftigt botulin toxin, som orsakade . Grossisten Kespro har spårat alla kunder som köpt oliverna. Utom tio.

När kvinnan tagit sig till sjukhuset kunde man snabbt konstatera att de drabbats av botulism, en ovanlig sjukdom som orsakas av bakteriegiftet . Ett av de starkaste gifterna man känner till enligt Smittskyddsinstitutets information. Ett ”snapsglas” rent skulle räcka för att döda hela Sveriges befolkning.

Mannen i familjen återhämtade sig, men kvinnans liv gick inte att rädda.

2 kommentarer till Kvinna dog av förgiftade oliver

  1. Karpstryparn skriver:

    Tur att man inte gillar oliver.

  2. Anna skriver:

    Det är ju såå fruktansvärt så sånt FÅR bara inte hända, men gjorde det ändå- som så mycket annat som inte borde få hända.
    Vad jag skulle vilja veta är HUR dessa oliver blivit förgiftade, vilket jag inte såg framgick någonstans. Är det alltså en privatperson som gjort detta? Eller kan det uppstå ngt i oliver som ”skapar” detta gift (fast extremt sällsynt såklart) och hur upptäcktes det, och vad händer nu då liksom, utredning, skadestånd, förebyggande åtgärder, etc, etc!!???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *