Läkare skriver ut mediciner åt knarkare

Läkare skriver ut mediciner åt knarkare

Några enstaka läkare i Stockholm förser och knarkförsäljare med narkotikaklassade läkemedel. Cirka 70 procent av de narkotikabeslag som polisen gör kommer från recept som läkare har skrivit ut, uppger SVT Rapport.

är chef för narkotikaspaningen runt Sergels Torg, den största marknadsplatsen för i Sverige.

– Jag började här 1999, och då var läkemedelsproblematiken inte alls så stor. Man fick känslan av att det som såldes där nere var sådant som smugglades in. Nu är det i stället svenska läkare som i hög grad förser missbrukare med narkotika, säger han till Rapport.

I många fall handlar det om att patienter lurar till sig medicin genom att besöka flera läkare. På så vis får de ut stora mängder läkemedel. Men läkaren kan också skriva ut läkemedel och ta bra betalt utan att kontrollera patienten ordentligt.
Jocke Beland ser det som en prioriterad uppgift att jaga läkarna, även om hävdar att det handlar om ett fåtal läkare som missköter sig.

 

En kommentar till Läkare skriver ut mediciner åt knarkare

  1. Anna jansson skriver:

    Hejsan! Vet inte om jag missade det, men jag skulle bra gärna vilja veta hur stor mängd stesolid och/eller flunatrazepam han fick utskrivet för det priset (1300kr / 1500 kr nästa gång) Såg inte om detta framgick nånstans men tycker det är intressant av många olika anledningar, så om någon vet skulle jag gärna ta del av det svaret. Min egen erfarenhet av div läkare jag träffat genom åren är att de varit VÄLDIGT restruktiva med att skriva ut narkotikaklassade läkemedel (ibland så det nästan går till överdrift åt det hållet istället,) så det jag såg på Rapport igår gjorde ju mig, inte chockad-då jag vet om att det förekommer, men läkaren gav ju en sån oseriös känsla- (och så där har det ju ALDRIG någonsin gått till på mina läkarbesök, inte ens i England) men dock ALLA väldigt snabba med att rekomendera/skriva ut olika ”lyckopiller”… Så skulle någon veta hur stor mängd han fick ut eller var jag kan få reda på det vore jag tacksam.
    MVH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *