Läkemedelsverket varnar för bantningsmedel från Internet

Läkemedelsverket varnar för bantningsmedel från Internet

Efter att Läkemedelsverket kontaktats av ett flertal privatpersoner som har mått dåligt efter att de använt inköpta på Internet har Läkemedelsverket kontrollerat de preparat som personerna har använt och funnit att de innehåller varierande mängder av ämnet .

Sibutramin, som även ingick i läkemedlet som förra året inte längre blev godkänt då läkemedlet kunde framkalla hjärtinfarkt och stroke, är en vanlig substans i bantningsmedel och drycker som är olagliga att sälja på den svenska marknaden.

De produkter som Läkemedelsverket nu kontrollerat marknadsförs och säljs som naturprodukter och som inte faller inom kategorin olagliga läkemedel och dessa produkter har innehållit varierande mängder av ämnet sibutramin. Vid kontroll av samma produkt så har det även visat sig att olika förpackningar innehåller olika mycket av ämnet.

Läkemedelsverket varnar nu för att förtära produkter innehållande sibutramin som vid användning kan leda till , illamående, huvudvärk, yrsel, förstoppning och sömnproblem. Dessutom kan produkten vara skadligt för foster hos gravida kvinnor.

Följande produkter har konstaterats innehålla sibutramin:
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *