Malariamediciner förfalskade

Malariamediciner förfalskade

Enligt en ny studie så finns det ett stort antal förfalskade malariamediciner i omlopp som kan skada patienter kan skadas och de kan främja resistens hos malariaparasiten.

Cirka 250 miljoner människor om året drabbas av och ungefär 800 000 människor dör årligen. Detta leder till en stor efterfrågan och lockar många oseriösa företag.

Oxford-universitetet i England har nyligen undersökt förfalskade läkemedel mot malaria som finnas att köra i elva afrikanska länder under de senaste tio åren och fann då att en del av innehöll innehåller substanser som kan lindra en del av symptomen av malarian men inte bota den.

Forskarna vid Oxford har spårat Kina som tillverkningsland för dessa förfalskade läkemedel.

som och professor i vid säger:

Läkemedlen är till för att bota en sjukdom som kan döda och det är de fattigaste av de fattiga som drabbas av det här. Det är riktigt kriminella som säljer läkemedel där de egentligen inte har någonting att sälja, utan de bara använder sig av andra delar och andra läkemedel och blandar i. Det här gör att personer köper någonting som inte är vad det ska vara och dör av det helt enkelt.

Källa 1 2 3 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *