Narkotikaklassade Subutex blir vanligare

Narkotikaklassade Subutex blir vanligare

Narkotikaklassade läkemedlet är nu vanligare än . Preparatet som är ett läkemedel som skrivs ut i behandlingsprogram för narkomaner – tillverkas i illegala fabriker och importeras till Sverige.

Om man tittar på heroinet har ju det minskat i omfattning, inte bara i vårat län utan i hela Sverige. Däremot de som tidigare missbrukade heroin har gått över till andra preparat, säger Hans Björner vid polisen.

Subutex

De andra preparat Hans Björnern säger det är de som sjukvården skriver ut för vård av missbrukare, vanligen Subutex och . De tar bort suget efter drogen, men saknar den kick som till exempel och heroin har.

Om man säger olaglig försäljning av det, alltså det som inte går genom sjukvården, det förekommer i stor omfattning, menar Hans Björner. Men sen ursprunget på preparatet det varierar ju kraftigt. Det förekommer att patienter i behandlingsprogram säljer delar av sina doser, det vet vi. Men den allra största delen den kommer från illegala fabriker som framställer kopior av till exempel Subutex, säger Hans Björner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *