Nobelpristagare i medicin bromsar hiv med gröt

Nobelpristagare i medicin bromsar hiv med gröt

År 2008 belönades en av världens mest kända aidsforskare med nobelpriset i medicin vilket tilldelades Montagnier efter hans upptäckt av -viruset. Nu har Montagnier nyligen gjort sitt intåg i läkemedelsbranschen, tillsammans med expresidenterna och har han startat ett företag som marknadsför ett eget koncept som ska bromsa utvecklingen av .

Konceptet består av proteinrik gröt som har fått tillsatser av olika preparat från växtriket som bland annat , , och och som går under namnet Imuniti Nutritional Supplement Combo Pack ().

På ett forskningsinstitut, beläget i , har tester utförts på hiv-smittade personer under ledning av Montagnier och enligt studier som gjorts visar dessa på att det skett en påtaglig minskning av hiv-virusets DNA hos hela 71 % av de medverkande.

Enligt företaget Imuniti Holdings så visar denna forskning på att det finns goda möjligheter att reducera viruset resterande delen av livet hos de hiv-smittade. Ett tillskott bestående av proteinrik gröt påstås kunna ersätta de traditionella och dyra bromsmedicinerna med samma resultat.

Montagnier, som sedan år 1993 varit chef för organisationen World Foundation for Aids Research and Prevention (WFARP), en världsomspännande organisation som står under FN-organet :s tillsyn, riskerar dock att få utstå hård kritik för sina alternativa läkemedel.

säger professor att det hela låter märkligt. ”Hiv-smittade personer behöver livslång behandling och även om vissa kosttillskott kan fylla vissa funktioner så kan man aldrig ersätta med kosttillskott”.

Källa: Fokus

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *