Nu finns medicin som kan rädda hörseln

Nu finns medicin som kan rädda hörseln

Det handlar om en ny typ av som innehåller som man kan inta efter att man utsatts för skadligt buller. Den nya akutmedicinen minskar riskerna för att hörselskadorna ska bli bestående.

Buller och höga ljud är ofta orsaken till att man får permanent och idag räknar man med att det finns cirka 1.3 miljoner svenskar som lider av någon form av hörselnedsättningar, enligt en rapport från .

I en test som genomfördes av militären så genomfördes en undersökning av deltagarnas hörsel före och efter en skjutövning. Man kunde påvisa att man efter skjutövningen hade fått nedsatt hörsel som dock kunde lindras genom att man intog akutmedicin innehållande antioxidant senast en timme efter att man utsatts för bullret.

Antioxidanter finns även i mat och frukt och om man äter rätt kan man förebygga om man utsätts för buller. Man tror även att felaktigt intag av mat som inte innehåller antioxidanter även kan påverka hörseln negativt och bidra till nedsatt hörsel. C, A och E innehåller antioxidanter som skyddar hörseln.

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *