Ny behandling för patienter med hepatit C

Ny behandling för patienter med hepatit C

Cirka 50 000 personer lever med C virus i Sverige och det är ett växande hälsoproblem. Den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA har nu godkänt () från företaget för behandling av vuxna patienter med kronisk -virus av (), i kombination med och ribavirin. Nu finns en kombinationsbehandling som kommer att kunna bota betydligt fler patienter än dagens standardbehandling och dessutom med en för många patienter betydligt kortare behandlingstid.

Kliniska studier visar att kombinationsbehandling med Incivo signifikant ökar chansen att bota hepatit C jämfört med standardbehandling, både för patienter med av genotyp 1 som aldrig tidigare fått behandling och för patienter som inte svarat på tidigare behandling. Incivo minskar dessutom den nuvarande totala behandlingstiden med hälften hos majoriteten av både tidigare obehandlade patienter och hos de patienter som fått återfall efter en tidigare behandling.

3 kommentarer till Ny behandling för patienter med hepatit C

 1. Anna skriver:

  Jätte positivt att höra!!! Skulle vilja läsa mer exakt om hur det fungerar och skillnader etc, och om de tidigare HEMSKA biverkningarna som händer ”alla” så många jag känner har avbrutit behandlingen (och sen får man ingen andra chans) Så om det gick att minska biverkningarna vore ju OERHÖRT positivt!!!
  ///Anna

  • ninna skriver:

   Tyvärr får man nog ta biverkningarna,för den nya medecinen är bara en extra medecin man tar även den gamla också..o har läst att nya medecinens biverkningar kan vara klåda utslag ja hudrelaterat o lös i magen.har gått på den gamla i 6 månader o väntar ivrigt på att få köra igång,man får stå ut o gilla läget o bara tänka att man i framtiden är frisk:))))

 2. ninna skriver:

  Alltså jag fick avbryta efter 6 månader för ca 1,5 år sen o ska starta om nu:))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *