Ny medicin mot Malaria upptäckt

Ny medicin mot Malaria upptäckt

Forskare vid University of Cape Town´s Science Department tror att de har funnit ett botemedel mot som bara kräver en enda dos för att göra en patient helt frisk.

Säker och effektiv medicin utan biverkningar

Forskarna har jobbat på utvecklingen av läkemedlet under flera år. Till skillnad från konventionella Malariamediciner, som Malariaparasiten nu tyvärr har blivit resistent mot, så hävdar forskarna att de har lyckats skapa en medicin som kan döda alla , även de resistenta.

Medicinen har testats i över 18 månader och tester på djur har visat att läkemedlet inte bara är säkert och effektivt, utan det visade sig också att det knappt finns några biverkningar av läkemedlet. Medicinen har också visat sig vara så effektiv att endast en enda dos krävs för att döda alla Malariaparasiter. Kliniska tester kommer att starta i slutet av år 2013.

Viktig upptäckt för Afrika

Medicinen är inte minst viktig för Afrika, eftersom en så pass effektiv Malariamedicin skulle kunna rädda miljoner och åter miljoner liv på hela kontinenten och även kunna minska minst 24 procent av barndödligheten i Afrika. Vetenskapen kommer säkerligen också att få en högre status i Afrika.

Det här är den första medicinen i sitt slag som har skapats i Afrika, av afrikaner. Troligen kommer den nya medicinen också att öppna för nya områden av utveckling och forskning i Afrika. Dessutom kan medicinen spara in massor av pengar för sjukdomskostnader och behandlingar i och med att den är så effektiv att endast en dos krävs för att behandla Malaria.

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *