Nya läkemedel mot ADHD efter ny upptäckt

Nya läkemedel mot ADHD efter ny upptäckt

Forskare vid  har upptäckt en ny biokemisk avvikelse hos barn med . De har upptäckt att transporten av aminosyran in i hjärnan är lägre hos barn med .

ADHD - Bild CC Flickr @isaacmao

Man har även upptäckt att barn med ADHD har en mindre mängd av acetylkolinreceptorn, som fungerar som ett mottagarprotein för signalämnet . Receptorn är nödvändig för de viktiga signaler som påverkar bland annat uppmärksamhet och inlärning.

Läkemedel som förstärker acetylkolineffekten finns sedan tidigare mot sjukdom.

Jessica Johansson som står bakom avhandlingen där resultaten presenteras säger till Vårdfokus:

– Det innebär troligen att hjärnan producerar mindre . Hittills har man framför allt fokuserat på signalsubstanserna och vid den medicinska behandlingen av ADHD. Men om även brist på serotonin är en bidragande orsak kan det krävas andra läkemedel för en framgångsrik behandling.

3 kommentarer till Nya läkemedel mot ADHD efter ny upptäckt

 1. Ylva skriver:

  Det låter ju toppen. :)

 2. Jorma Kerki skriver:

  Vi har också upptcäkt ett läkemedel som är väldigt effektivt nämligen lek & idrott.
  Mvh

 3. p-o skriver:

  Många nyheter ständigt! Ibland till och med ett paradigmskifte, eller bara ett genetiskt genombrott…. Frågan är när de påstådda nyheterna egentligen får en praktisk relevans för personerna som verkligen behöver hjälpen.

  Hoppas att det blir så, men med tiden kanske man blir lite luttrad och lär sig att en del ”nyheter” mest handlar om forskningsanslag och lite praktiskt nytta för de som behöver… (kanske blir man sur med åren ;) och det är det egentliga problemet, vad vet jag.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *