Ögonläkemedelet Lucentis för dyrt

Ögonläkemedelet Lucentis för dyrt

I så dras läkartjänster in för att finansiera läkemededlet Lucentis. Hårdast drabbas och , med en halvering av antalet läkartjänster.

Totalt i Norrbotten så gick 10 procent av ögonsjukvårdens sammanlagda budget för 2010, till att bekosta . Andelen beräknas även att stiga i takt med att indikationerna vidgas. Från och med 2011 är läkemedlet även godkänt för diabetespatienter med förändringar i gula fläcken vilket vi rapporterat tidigare om här.

Källa: Sjukhusläkaren samt Sjukvård

En kommentar till Ögonläkemedelet Lucentis för dyrt

 1. Birgitta skriver:

  Detta är ju fullständigt vansinnigt! Jag har synförsämring på höger öga sedan sommaren 2009 (kom plötsligt). Har varit på ett antal kontroller och undersökninger på Sunderby sjukhus, fått ögondroppar från och till.
  Diagnosen har varit både ”propp” och cystiskt makulaödem. Den senaste var propp – jag börjar undra om det var för att undvika en dyr behandling??
  Nu har jag börjat se sämre igen, kan inte läsa tidningen eller på datorskärmen med höger öga, det är bara ett grått ”sudd”.
  Kan Sunderbyn göra mera eller måste jag vända mig till Umeå??
  Jag har sett mina ”bilder” av ögat på sjukhuset och de stämmer bra med makulaödem. Jag är inte sjukvårdsutbildad men inte helt korkad ändå.
  Vad gör jag nu???
  Jag är 61 år och vill ha synen kvar ännu några år…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *