Olagliga läkemedel beslagtagna i en världsomfattande insats

Olagliga läkemedel beslagtagna i en världsomfattande insats

I en världsomfattande aktion har polisen och tullen i 84 länder slagit till mot den olagliga handeln med som sker på nätet. Totalt greps 50 personer och över 2 miljoner tabletter har beslagtagits.

Försäljningen på nätet av är ett stort problem framförallt för att läkemedlet som personer köper över nätet inte är kontrollerade och kan leda till svåra hälsoproblem då det i 9 gånger av 10 inte innehåller det man tror sig ha beställt. Andra preparat som , och är också vanligt.

Idag granskas postpaketen från de delar av världen där man vet att falska och olagliga läkemedel tillverkas som bland annat Asien.

Den världsomfattande aktionen innebar att 7 personer kunde gripas i Sverige och man beslagtog drygt 40 000 tabletter. Aktionen har även medfört att man fått en större kunskap kring de läkemedel som man beställer på nätet och ofta handlar det om läkemedel för allergier, och .

Utredare på varnar för att de läkemedel man köper på nätet kan vara livsfarliga, oftast saknar läkemedlet verkan helt eller så kan det vara något helt annat som medför risk för personers hälsa.

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4721897

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *