Receptblanketter stulna från Akademiska Sjukhuset

Receptblanketter stulna från Akademiska Sjukhuset

Ett antal receptblanketter har stulits från verksamheten för . Det är i dagsläget oklart om någon lyckats hämta ut med hjälp av blanketterna.

Sjukhuset upptäckte inte denna själva utan fick tips från en privatperson gällande en tråd på forumet där någon påstår att de lyckats hämta ut hundratals tabletter av en morfinliknande medicin.

Säkerhetssamordnaren  vid Akademiska sjukhuset tror dock inte på detta:

– Man påstår ju att man har tagit medicin, men om man verkligen har gjort det är ju ytterst tveksamt för det skulle ju vara ett Apotek som i så fall inte har skött sina rutiner.

Verksamhetschefen och överläkare för infektionssjukdomar på Akademiska sjukhuset, , tycker att det är oerhört allvarligt att stölden kunde äga rum. Han har en teori att någon har stulit blanketterna då de lämnats utan uppsikt.

Han påpekar även att detta var ett vanligare problem förr. För nu skrivs de flesta recepten ut elektroniskt vilket har ökat säkerheten. Enligt säkerhetsrutinerna ska blanketterna vara inlåsta när de inte används. Men Göran Günther säger att det räcker med att de inte övervakas i några få sekunder för att någon skall få tag i dessa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *