Rosacea kan behandlas med nytt receptfritt läkemedel

Rosacea kan behandlas med nytt receptfritt läkemedel

Visste du att hundratusentals svenskar lider av hudsjukdomen ?  Vanliga symtom på är rodnad, knottror och . Rosacea inverkar negativt på utseendet och även det välbefinnandet – men nu blir det enklare att få hjälp genom ett nytt läkemedel. Rosazol som nu lanseras är det första receptfria läkemedlet mot rosacea.

Studier visar att åtta av tio blir hjälpta av behandlingen.

– Rosacea är en folksjukdom som orsakar mycket lidande. Behovet av lättillgänglig behandling är stort – därför har vi nu tagit fram ett receptfritt alternativ. Rosazol är en kräm med metronidazol som har väldokumenterad effekt vid rosacea, sägerPontus Källbom, Produktchef egenvård på Actavis.

Omkring 10 % av svenskarna har rosacea vilket gör den till en av våra vanligaste . Rosacea drabbar centrala delar i ansiktet – näsa, kinder, panna och haka, Vanliga symtom är rodnad, knottror och varfyllda blåsor. Trots att sjukdomen är mycket besvärande för dem som drabbas lider många i det tysta.

, Uppsala, överläkare vid hudkliniken i Sörmland och docent vid säger:

– Det har tidigare inte funnits något receptfritt rosacealäkemedel, vilket gör detta extra intressant för en hudläkare. Rosacea är en underdiagnostiserad och underbehandlad sjukdom, sägerM

Priset kommer att hamna på ungefär 250 kr och går att köpa från Apoteket.

Denna nyhet sponsrades av SSL-certifikat från https.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *