SMS-påminnelser i vården

SMS-påminnelser i vården

Det är inte tillåtet för vården att skicka sms-påminnelser om läkar- och tandläkartider till patienter. Det strider mot Socialstyrelsens regler samt patientdatalagen eftersom de innehåller patientuppgifter, säger , avdelningschef för regler och tillstånd på .

Men eftersom sms-påminnelser är ett bra verktyg ser Socialstyrelsen över situationen tillsammans med för att få till en förändring.

-Regelverket har fått oönskade konsekvenser eftersom dessa sms är ett bra verktyg i hälso- och sjukvården. Vi ser nu över frågan och översynen väntas vara klar innan årsskiftet, säger Anders Printz.

Många mottagningar skickar påminnelser via mobilen.

i Stockholm är snabba på att hoppa på Socialstyrelsen:

Detta är verkligen svensk byråkrati när den är som sämst. Sms-tjänster om läkarbesök är en uppskattad servicefunktion hos stockholmarna och jag tycker det vore mycket olyckligt om den försvann. Att hävda att det skulle utgöra ett hot mot den personliga integriteten tror jag få håller med om. Det handlar om att erbjuda medborgarna information via de kanaler de använder, är en sådan, säger , för Socialdemokraterna.

0 kommentarer till SMS-påminnelser i vården

  1. […] har tidigare bloggat om att det ej varit tillåtet att skicka SMS-påminnelser till patienter. Socialstyrelsen har nu […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *