Snart finns mätare som kollar om drinken innehåller droger

Snart finns mätare som kollar om drinken innehåller droger

Efter många uppmärksammade fall där flera offer har blivit drogade genom att deras drinkar spetsas med någon drog på krogen och därefter blivit våldtagna eller rånade har nu israeliska forskare vid Tel Avivs universitet funnit ett sätt för personer att kontrollera sina drinkar och därmed undgå att bli drogade.

Det är en liten mätare som man doppar i drinken och som omgående ger svar på om drinken är spetsad med . Enligt de undersökningar som genomförts är mätaren 100 % tillförlitlig och varnar direkt för som innehåller eller , vilket är de vanligaste drogerna i dessa sammanhang idag. Utförligare tester pågår för att komplettera mätningen att även omfatta fler droger som  (Flunitrazepam).

Själva mätaren är mycket liten och tanken är att man ska kunna placera den i en så kallad drinkomrörare och så snart något tillförs drinken så ger drinkomröraren utslag.

Man hoppas nu på att få in mer pengar för att kunna slutföra sin forskning och man räknar med att produkten ska finnas tillgänglig på marknaden inom ett par år.

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *