SOS Alarm får fler arbetsuppgifter

SOS Alarm får fler arbetsuppgifter

Den svenska staten och företaget Alarm har tecknat ett avtal som gäller två nya uppdrag till Alarm. Det innebär att Alarm får fler arbetsuppgifter.

 Informationsnummer som komplement till nödnumret

En av dessa uppgifter är att har fått i uppdrag att skapa ett särskilt telefonnummer. Tanken är att detta nummer ska vara ett informationsnummer dit man ska kunna ringa när man har frågor eller behöver få reda på information när något har inträffat i samhället, exempelvis större olyckor, katastrofer, stormar eller jordbävningar. Informationsnumret ska avlasta nödnumret , något som är väl behövligt. Ända sedan 1998 har SOS Alarm arbetat för att kunna ta fram det kompletterade informationsnumret och man kommer att samarbeta med myndigheter, kommuner, landsting och länsstyrelser för att allt ska kunna ske så smidigt som möjligt. Man beräknar att det nya informationsnumret ska kunna vara i drift i slutet av 2012.

Larm via

Det andra uppdraget som SOS Alarm har fått i och med det nya avtalet med svenska staten är att man ska kunna larma nödnumret 112 via SMS. Tanken är att denna möjlighet framförallt ska erbjudas till döva samt till hörsel- och talskadade för att möjliggöra för dem att kunna nå samhällets hjälp vid nödsituationer. För att kunna använda sig av den tjänsten krävs att man registrerar sig i förväg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *