Stora framsteg inom stamcellsforskningen

Stora framsteg inom stamcellsforskningen

I onsdags så publicerades det en ny banbrytande artikel i tidsskriften . Artikeln visar på att forskare har för första gången lyckats ta fram en teknik för att få skräddarsydda att växa i obefruktade mänskliga .

Forskarna har bevisat att det är möjligt att använda den så kallade -tekniken (somatic cell nuclear transfer) för att skapa embryonala som matchar en människas .

Detta innebär att  som är specifika för en mänsklig individ skulle kunna transplanteras för att ersätta skadade hos människor som lider av eller andra sjukdomar utan att stötas bort av .

Dock så är denna upptäckt kontroversiell. Många likställer SCNT-tekniken med kloning, som motståndarna till stamcellsforskning verkligen är emot.

professor Robin Lovell-Badge, avdelningschef på det nationella institutet för medicinsk forskning i Storbritannien säger:

– Det här kommer att betraktas som viktigt både av dem som försöker använda SCNT-tekniken för att producera patientspecifika embryonala stamceller och av dem som är motståndare till mänskliga ’kloningsexperiment

Förespråkarna av stamcellsforskning anser att de embryonala stamcellerna kan förvandla hela det medicinska området genom att erbjuda botemedel för till exempel blindhet, och andra svåra tillstånd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *