Undersök ditt hälsotillstånd med ny mobilapp

Undersök ditt hälsotillstånd med ny mobilapp

Med hjälp av en ny app till mobilen ska man både kunna kolla sitt hälsotillstånd på ett enkelt sätt och ta reda på ifall man har . kan leda till andra allvarligare hjärt- och och därför är det viktigt att ta reda på ifall man har det eller inte.

Mobiltelefon - Flickr CC @MattsMacintosh

Tre forskare från Massachusetts har samarbetat för att skapa en mobilapplikation som sägs kunna mäta ifall man lider av hjärtflimmer eller inte. Kardiologen David McManus är en av forskarna som ligger bakom den nya appen och enligt honom är tanken med appen att folk ska kunna kolla sitt hälsotillstånd på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Man räknar med att appen ska finnas tillgänglig om sex månader.

Använder mobilkameran

Appen fungerar genom att man utnyttjar mobilens kamera för att mäta sin . Man sätter sin fingertopp mot kameralinsen som då skickar ljus genom huden och tar upp information om förändringar i blodflödet. Sedan analyserar programvaran den informationen. Programmet är inte tänkt att vara en säker diagnosmetod, men appen kan ge en fingervisning om man har några oegentligheter i sin . Får man ett resultat som visar på att man kan ha hjärtflimmer bör man söka läkarvård för att få en korrekt diagnos fastställd med hjälp av .

Testad med goda resultat

Appen är testad på 33 amerikanska som är diagnosticerade med hjärtflimmer. Appen gav utslag på att samtliga hade hjärtflimmer. Försökspersonerna fick därefter behandling som ledde till stabiliserad hjärtrytm och därefter fick de testa appen på nytt. Då visade programmet hos samtliga .

Inlägg sponsrat av silverpris, kopparpris och bilprovning

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *