USA:s armé förklarar krig mot cancer

USA:s armé förklarar krig mot cancer

USA:s armé har utvecklat ett vaccin mot . och mediciner är kanske inte den första arbetsuppgiften man kommer att tänka på när man ska beskriva vad den amerikanska armén har för huvudsysslor. Men så är det i alla fall.

Forskare på i har utvecklat det nya vaccinet. Läkare säger att vaccinet signifikant har minskat återfallen av och det kan också användas för att förebygga cancer i tarm, och lungor. Vaccinet kallas för och det fungerar på så sätt att det tränar upp kroppens så att det kan hitta ett speciellt protein som är vanligt förekommande på ytan av många , för att därefter förstöra dessa celler.

– Lovande vaccin

Ett vanligt problem för andra cancervacciner på marknaden är att de bara har testats på patienter i slutstadiet, vilket kan tyckas som att man börjar i fel ända. Har man redan cancer behöver man ju knappast ett vaccin mot cancer. Eftersom tester på personer som löper ökad risk för att drabbas av cancer är svåra att genomföra, det kan ju ta årtionden innan resultaten visar sig, så har man valt det näst bästa: att testa vaccinet på friska individer som har förklarats friska från cancer, men som fortfarande löper risk för återfall. I studien fanns också en kontrollgrupp som inte gavs någon behandling alls. Denna grupp hade generellt sett 20 procents risk för att drabbas av cancer på nytt. Men hos gruppen som gavs det nya vaccinet så sänktes risken till tio procent. E75-vaccinet sägs dessutom fungera för hela 60 procent av målgruppen, vilket gör det effektiv och lovande.

Källa: thedaily.com/page/2012/01/08/010812-news-cancer-vaccine/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *